Logo con las siglas del Partido Socialista Obrero Español.
Cuadrado rojo con letras PSOE en blanco. Símbolo del partido. Cuadrado rojo con un puño y una rosa en blanco.

Secciones
Servicios

Ingreso M?nimo Vital

Agenda para una recuperaci?n justa

Empleo con derechos

Compromiso con la ciencia

Nuestra propuesta de reforma constitucional

Compromís posa en dubte l’actuació de l’UME a Alcoi

17/04/20
 • Del·licious
 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • GoogleBookMarks
 • Imprime
 • Comparte
Votar:

Votar:

El Grup Municipal Compromís ha realitzat unes preguntes per a la Comissió de Gestió estratègica i Ciutat Intel·ligent en les que qüestiona que l’UME haja actuat a Alcoi, ja que segons ells les tasques les hauria d’haver fet l’empresa de neteja o la policia local o nacional.

Recordem que des que va començar l’Estat d’Alarma la Unitat Militar d’Emergències, UME, ha actuat en tot el territori espanyol realitzant tasques de desinfecció, en concret ha estat en més de 1.500 municipis, i han realitzat més de 80.000 desinfeccions, vora un 50% d’aquestes en residències de majors. També ha fet aquesta tasca en diversos espais del nostre municipi, especialment en la residència de majors d’Oliver. Durant aquests dies també l’empresa de neteja local ha dut endavant un pla especial en les zones de major concentració, i fins i tot s’ha contractat a altres empreses.

«En primer lloc cal recordar a Compromís, que estem en Estat d’Alarma i durant aquests dies tant policia local, com nacional depenen directament del Ministeri, no de l’ajuntament, tots els cossos de seguretat estan actuant de forma coordinada amb l’exèrcit», explica el regidor de Seguretat, Raül Llopis.

La Unitat Militar d’Emergències va ser creada durant el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero, en concret en 2005 per a millorar la resposta de l'Estat a les emergències, convertint-se a la unitat de primera intervenció de les Forces Armades en aquestes situacions. Podem recordar les seues actuacions en la darrera DANA, o en els incendis, o en qualsevol emergència que hi haja hagut.

Llopis indica que «l’exercit ha vingut a ajudar en una situació d’emergència, no només en l'àmbit local, autonòmic o nacional, a escala mundial. No ha fet cap intervenció militar, està fent ajuda d’emergència. En una situació com la que estem vivint no entenem les preguntes de Compromís».

«M’agradaria recordar les paraules de la Ministra de Defensa, Margarita Robles: ‘Les Forces Armades arribaran on faça falta. Estem en una emergència nacional. Tot el que no siga humilitat i vocació de servir a la ciutadania està fora de lloc’, no entenem que Compromís pose en dubte que l'UME haja ajudat en la nostra ciutat. Crec que veuen fantasmes on no hi ha, i que pot haver-hi alguna cosa estranya darrere d’aquesta actuació, en tota Espanya estan tractant-los com herois, mentre ací qüestionen la seua actuació, em fa molta pena l'actitud de Compromís», afirma, el regidor de Seguretat.

«També volem recordar que tenim molt bona relació amb l'UME i prova d’això és que van estar tota una setmana fent pràctiques en la nostra ciutat. Van demostrar que són un exèrcit de proximitat, durant aquells dies van recórrer els nostres carrers, van visitar els museus, van fer compres i van menjar a molts establiments de la nostra ciutat durant les seues hores lliures, repetisc és incomprensible l’actitud de Compromís, posant en dubte a l'UME».

«L'UME precisament ha desinfectat majoritàriament residències de majors, però nosaltres no som com ells. Sabem que un govern de coalició ho és per a les coses bones i per a les roïnes. No només és per a eixir traient pit de les ajudes de ‘les seues conselleries’, també ho és per explicar l’actuació de la conselleria corresponent en les residències de majors. Nosaltres parlem de Generalitat, tant per a les ajudes com per a les residències de majors, per això no anem a fer cap nota lamentant l’actuació de Compromís en la seua conselleria, tot i que ho podríem fer, nosaltres pensem en coalició no de forma partidista i oportunista», ha conclòs, el regidor.


barrafooter

w3cPSOE - CEF © Ferraz, 70. Madrid. Tel. 91 582 04 44 infopsoe@psoe.es
AVISO LEGAL Optimizado a 1024 x 800 píxeles | Mapa Web | Contacto
POLITICA DE PRIVACIDAD

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Google+
 • Youtube
 • Flickr
 • SoundCloud