Logo con las siglas del Partido Socialista Obrero Español.
Cuadrado rojo con letras PSOE en blanco. Símbolo del partido. Cuadrado rojo con un puño y una rosa en blanco.

Secciones
Servicios

Agenda para una recuperación justa

Empleo con derechos

Nuestra propuesta de reforma constitucional

inscribete para votar

Un Gobierno Limpio

La licitació del contracte de publicitat és completament legal

06/05/22 - -
 • Del·licious
 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • GoogleBookMarks
 • Imprime
 • Comparte
Votar:

Votar:

Arran d'una nota de premsa emesa per Guanyar Alcoi amb múltiples falsedats, com sol ser habitual per part d'alguns partits de l'oposició, el Govern Municipal vol explicar la veritat sobre l'informe del plec de condicions de la contractació de la Publicitat Institucional i la resolució de l'Agència Antifrau.

En primer lloc cal recordar que és cert que va haver-hi un error, ja que aquest informe va ser signat per personal eventual en lloc de per un funcionari. No obstant això, és de justícia recalcar que el mateix no va ser detectat per Guanyar, sinó pel mateix departament de contractació qui va donar compte en la Mesa de Contractació, de la qual no forma part Guanyar, però estan convidats com a mostra de transparència, de fet l'acta d'aquesta Mesa de Contractació és d'accés públic en la Plataforma de Contractació de l'Estat.

Per tant no cal infondre malintencionadament cap suspicàcia de frau en la contractació perquè es tracta d'un error corregible legalment la clau del qual s'explica perquè segons la normativa sobre contractació pública anterior a la llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector públic, es permetia al personal eventual elaborar informes i assessorar la Mesa de Contractació (servisca com a exemple l'Informe de la Junta Consultiva de Contractació Pública de l'Estat 49/08 de 29 de gener de 2009). En canvi amb la nova llei de contractes desapareix aquesta possibilitat.

En detectar-se l'error, i tractant-se d'un acte susceptible d'esmena, segons testifiquen els diversos informes jurídics que consten en l'expedient, és quan es procedeix a encarregar a funcionari de carrera l'emissió d'un informe de valoració de les propostes. El funcionari va subscriure en tots els aspectes l'informe inicial, fet que queda sota el seu criteri i el seu lleial saber i entendre. «Deixar entreveure qualsevol mena de pressió sobre aquest tema cap al funcionari de carrera per part del govern, és delicte i si ho tenen tan clar com per a posar-ho en qüestió haurien de ser capaços de provar-ho. Sens dubte el que demostren és un total desconeixement de com funciona l'administració pública i el menyspreu a la integritat dels funcionaris de la Casa».


 

«Entenem que els partits que no creuen en la gestió pública solguen atacar als tècnics municipals, però no a Guanyar que sempre està a favor de la gestió pública, però al mateix temps qüestiona les decisions tècniques del funcionariat, incloent-hi al departament de contractació», indica la regidora, Lorena Zamorano.

Respecte a les recomanacions de l'Agència Antifrau, que no és un organisme vinculant ni de caràcter jurisdiccional, és important assenyalar que “Recomana” a l'Ajuntament la nul·litat de l'acte, cosa que és impossible legalment d'escometre i que causa vertadera estranyesa venint d'un organisme públic. No es pot declarar la nul·litat d'un acte, que la Mesa de Contractació va esmenar en el seu moment amb tots els informes jurídics pertinents, no es va recórrer per cap licitador en eixe moment, quedant ferma l'adjudicació del contracte.

La recomanació de l'Agència Antifrau no troba cap manteniment legal, seria arbitrària i podria portar a l'Ajuntament a un procés contenciós administratiu de l'empresa adjudicatària que es veuria perjudicada en els seus interessos legítims.

Per si no fos prou, cal recalcar que estem en la recta final d'aquest contracte que culmina al setembre i s'estan preparant els nous plecs.

«Una vegada més assistim a la falta de la veritat de l'oposició, veiem com Guanyar i el PP, a més d'aliar-se en el vot contra el govern, utilitzen tàctiques similars, intentar crear suspicàcies, faltar a la veritat i desprestigiar», afirma Lorena Zamorano. «Des d'un primer moment vam reconéixer que va haver un error, que el mateix departament de contractació va advertir, amb total transparència es va esmenar i una mostra d'això és que cap empresa va recórrer. El que ens estranya és que un organisme com l'Agència Antifrau plantege aquest tipus de resolucions gens ajustades a dret i base part de la seua argumentació jurídica en publicacions d'un blog privat. L'inaudit i lamentable d'un organisme públic és que contínuament i a priori qüestione la decència en la gestió dels Ajuntaments» conclou, Zamorano.


Otras Noticias

L’Ajuntament d’Alcoi no s’enfronta a una possible multa d’1 milió d’euros

Màrius Ivorra torna a voler alarmar a la ciutadania demostrant una falta de coneixement de com funciona l’administració

barrafooter

w3cPSOE - CEF © Ferraz, 70. Madrid. Tel. 91 582 04 44 infopsoe@psoe.es
AVISO LEGAL Optimizado a 1024 x 800 píxeles | Mapa Web | Contacto
POLITICA DE PRIVACIDAD

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Google+
 • Youtube
 • Flickr
 • SoundCloud