Logo con las siglas del Partido Socialista Obrero Español.
Cuadrado rojo con letras PSOE en blanco. Símbolo del partido. Cuadrado rojo con un puño y una rosa en blanco.

Secciones
Servicios

Ingreso M?nimo Vital

Agenda para una recuperaci?n justa

Empleo con derechos

Compromiso con la ciencia

Nuestra propuesta de reforma constitucional

El portaveu del PP utilitza políticament la salut de la família de l’alcalde per retirar la moció que anava contra la llei

Kike Ruiz argumenta que retira el punt de l’ordre del dia perquè l’alcalde està confinat quan el primer edil ha seguit la sessió des de casa amb normalitat
06/11/20 - -
 • Del·licious
 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • GoogleBookMarks
 • Imprime
 • Comparte
Votar:

Votar:

L’alcalde, Toni Francés, ha acabat el ple de l’Ajuntament d’Alcoi recordant-li al portaveu del Partit Popular, Kike Ruiz, que no pose excuses i assumisca que volia presentar una moció que anava contra la llei i que és immoral que utilitze la salut de la família de l’alcalde per no reconéixer que s’ha equivocat. Francés també li ha recordat a Kike Ruiz que ha utilitzat la pandèmia de la Covid, des del primer moment, de forma immoral i que continua fent-ho sense cap tipus de vergonya.

El primer edil ha recordat al portaveu popular que “ell està seguint el ple amb tota la normalitat, i legalitat, des de sa casa i que d’un total de 53 punts, retira precisament eixe, i no té cap problema amb la resta”. I afegeix: “És més senzill dir, sí m’he equivocat però vosté és incapaç de fer això, eixe és el seu problema, es creu que tot el món és un desastre i vosté està per damunt del bé i del mal. És immoral i no hi ha pitjor mal per un polític que eixe, senyor Ruiz”. «Al menys, demane perdó als funcionaris als quals ha qüestionat, coma mínim, això».

La situació ha vingut propiciada perquè el PP va presentar una moció per al Ple Ordinari per a permetre a l'oposició accés directe al sistema de gestió i sol·licita que l'Ajuntament accepte les recomanacions del Síndic de Greuges per a facilitar i millorar l'accés a la informació pública amb un informe contrari de la Secretària General de l'Ajuntament d'Alcoi en el qual explica que no és competència del Ple sinó d'Alcaldia realitzar els punts d'acord proposats i que a més ja s'han dut a terme. Cal assenyalar que prèviament els serveis jurídics de l'Ajuntament ja havien advertit al portaveu del PP que la moció no era legal i malgrat això la va presentar. Després el Partit Popular ha convertit la moció en prec i finalment, amb l’excusa immoral que l’alcalde està confinat pel positiu Covid d’un familiar, l’ha retirada de l’ordre del dia.

L'Informe de la Secretària General de l'Ajuntament, no sols demostra que els punts que se sol·liciten en la moció ja estan acceptats, sinó que demostra amb la llei que el Ple no és competent en aquests casos. Segons Llei Reguladora de les Bases de Règim Local, la Llei de Règim Local de la Comunitat Valenciana i el Reglament d'organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals és l'Alcalde i no el Ple de la Corporació qui és competent per a autoritzar (excepte en cas de la documentació de lliure accés, que serà facilitada directament als regidors pels serveis administratius) l'accés als regidors a la documentació, dades i antecedents que consten en les oficines municipals i per a adoptar les mesures prees o establir els mitjans o procediments (petició prèvia de la informació, accés directe a la mateixa per exemple) perquè els regidors puguen fer efectiu el seu dret a accedir a la informació municipal, i per tant és competent per a pronunciar-se sobre les qüestions que planteja la moció.

L'Informe detalla que el Ple únicament ha de resoldre sobre els assumptes que siguen de la seua competència, per tant l'acte dictat pel Ple sobre una matèria que és competència d'Alcaldia, està viciat de nul·litat, podent considerar-se nul de ple dret en el cas que l'acte haja sigut dictat per un òrgan manifestament incompetent.


Otras Noticias

El govern municipal demana al Partit Popular coherència amb els seus compromisos

Es van acceptar les peticions dels populars en el procés de conversió en zona de vianants, per a aconseguir un major suport, i ara es desmarquen dels acords

Educació Ambiental per a l’incivisme o per al civisme

Jordi Silvestre, Regidor de Transició Ecològica

Serna: “Los Presupuestos más sociales de la historia escuchan las reivindicaciones de La Muntanya y destinan 25,7 millones a la comarca”

· La diputada socialista en Les Corts Valencianes ha presentado las inversiones que recogen los Presupuestos de la Generalitat de 2021 para la comarca de La Muntanya en una rueda de prensa junto con e...

barrafooter

w3cPSOE - CEF © Ferraz, 70. Madrid. Tel. 91 582 04 44 infopsoe@psoe.es
AVISO LEGAL Optimizado a 1024 x 800 píxeles | Mapa Web | Contacto
POLITICA DE PRIVACIDAD

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Google+
 • Youtube
 • Flickr
 • SoundCloud