Logo con las siglas del Partido Socialista Obrero Español.
Cuadrado rojo con letras PSOE en blanco. Símbolo del partido. Cuadrado rojo con un puño y una rosa en blanco.

Secciones
Servicios

Ingreso M?nimo Vital

Agenda para una recuperaci?n justa

Empleo con derechos

Compromiso con la ciencia

Nuestra propuesta de reforma constitucional

El PP presenta una moció en contra de la Llei

Segons l'informe basat en la Llei Reguladora de les Bases de Règim Local, la Llei de Règim Local de la Comunitat Valenciana i el Reglament d'organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals l'acte dictat pel Ple sobre una matèria que és competència d'Alcaldia està viciat de nul·litat, podent considerar-se nul de ple dret.
05/11/20 - -
 • Del·licious
 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • GoogleBookMarks
 • Imprime
 • Comparte
Votar:

Votar:

El Partit Popular ha presentat una moció per al Ple Ordinari que tindrà lloc demà divendres amb un informe contrari de la Secretària General de l'Ajuntament d'Alcoi en el qual explica que no és competència del Ple sinó d'Alcaldia dur a terme els punts d'acord proposats i que a més ja s'han dut a terme. Cal assenyalar que prèviament els serveis jurídics de l'Ajuntament ja havien advertit al portaveu del PP que la moció no era legal i malgrat això la va presentar.

 

La moció del PP per a permetre a l'oposició accés directe al sistema de gestió sol·licita que l'Ajuntament accepte les recomanacions del Síndic de Greuges per a facilitar i millorar l'accés a la informació pública. La Secretària explica en el seu informe que l'Alcalde va acceptar aquestes recomanacions en un escrit del 21 de setembre i respecte a les qüestions plantejades en el Ple, seguint les recomanacions del Delegat de Protecció de Dades de l'Ajuntament i complint amb el Reglament de Protecció de Dades no es facilitaran algunes dades com el nom complet i DNI de les persones sol·licitants que figuren en el registre d'Entrada. És a dir, es permet l'accés a la informació, respectant sempre la Protecció de Dades. També destaca la Secretària General que s'està estudiant el procediment per a donar accés directe a la informació que precisen els regidors per a l'acompliment de les seues funcions, sense necessitat que cada vegada hagen de sol·licitar l'accés a la mateixa i la corresponent autorització.

“Una vegada més el Partit Popular pensa que està per damunt del bé i del mal i menysprea als funcionaris municipals, una cosa a la qual ens està acostumant en aquesta legislatura. Aquesta vegada han arribat més lluny i presenten una moció sabent que no compleix la Llei”, afirma el portaveu del Grup Municipal Socialista, Jordi Martínez.


 

L'Informe de la Secretària General de l'Ajuntament, no sols demostra que els punts que se sol·liciten en la moció ja estan acceptats, sinó que demostra amb la llei que el Ple no és competent en aquests casos. Segons Llei Reguladora de les Bases de Règim Local, la Llei de Règim Local de la Comunitat Valenciana i el Reglament d'organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals és l'Alcalde i no el Ple de la Corporació qui és competent per a autoritzar (excepte en cas de la documentació de lliure accés, que serà facilitada directament als regidors pels serveis administratius) l'accés als regidors a la documentació, dades i antecedents que consten en les oficines municipals i per a adoptar les mesures prees o establir els mitjans o procediments (petició prèvia de la informació, accés directe a la mateixa per exemple) perquè els regidors puguen fer efectiu el seu dret a accedir a la informació municipal, i per tant és competent per a pronunciar-se sobre les qüestions que planteja la moció.

L'Informe detalla que el Ple únicament ha de resoldre sobre els assumptes que siguen de la seua competència, per tant l'acte dictat pel Ple sobre una matèria que és competència d'Alcaldia, està viciat de nul·litat, podent considerar-se nul de ple dret en el cas que l'acte haja sigut dictat per òrgan manifestament incompetent.

“No és un polític el que diu que aquesta moció és nul·la perquè el Ple no és l'òrgan competent, ni és un polític el que diu que el que es demana en la Moció ja s'ha dut a terme, és la Secretària General, una funcionària pública la que ha realitzat un informe basat en la Llei. Una vegada més el Partit Popular d'Alcoi sap més que ningú i menysprea la Llei i el treball dels tècnics municipals, ja el va fer en dir per exemple la setmana passada quan tenint un informe totalment vinculant del Consell Jurídic Consultiu per a anul·lar un decret del conveni en el qual es marcava el pagament d'uns premis per jubilació que com marcava el Jurídic Consultiu són il·legals. El Partit Popular i Compromís van votar en contra, per tant van votar a favor que l'Ajuntament continuara realitzant una il·legalitat”, indica Martínez qui destaca que “El grup municipal del Partit Popular és el més preparat saben de lleis, d'enginyeria, etc., nosaltres no sabem tant, som humils i confiem en els Funcionaris de l'Ajuntament, un gran equip humà al qual el PP menysprea habitualment el seu excel·lent treball. Al PP quan és un òrgan extern qui diu el que cal fer, a vegades li agrada i a vegades no, si és el Síndic de Greuges, li agrada però si és el Consell Jurídic Consultiu, no li fa cas. Estaria bé que tingueren la mateixa vara de mesurar per a tot i no sols quan li convé per fer política i intentar anar en contra del Govern”.


Otras Noticias

El govern municipal demana al Partit Popular coherència amb els seus compromisos

Es van acceptar les peticions dels populars en el procés de conversió en zona de vianants, per a aconseguir un major suport, i ara es desmarquen dels acords

Educació Ambiental per a l’incivisme o per al civisme

Jordi Silvestre, Regidor de Transició Ecològica

Serna: “Los Presupuestos más sociales de la historia escuchan las reivindicaciones de La Muntanya y destinan 25,7 millones a la comarca”

· La diputada socialista en Les Corts Valencianes ha presentado las inversiones que recogen los Presupuestos de la Generalitat de 2021 para la comarca de La Muntanya en una rueda de prensa junto con e...

barrafooter

w3cPSOE - CEF © Ferraz, 70. Madrid. Tel. 91 582 04 44 infopsoe@psoe.es
AVISO LEGAL Optimizado a 1024 x 800 píxeles | Mapa Web | Contacto
POLITICA DE PRIVACIDAD

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Google+
 • Youtube
 • Flickr
 • SoundCloud