Logo con las siglas del Partido Socialista Obrero Español.
Cuadrado rojo con letras PSOE en blanco. Símbolo del partido. Cuadrado rojo con un puño y una rosa en blanco.

Secciones
Servicios

Ingreso Mínimo Vital

Agenda para una recuperación justa

Empleo con derechos

Compromiso con la ciencia

Nuestra propuesta de reforma constitucional

La sentència confirma que el criteri de repartiment de càrrecs de confiança triat pel Govern és plenament objectiu, transparent i no discriminatori

La sentència del Jutjat contenciós administratiu numere QUATRE d'Alacant desestima el recurs de Sandra Obiol de Guanyar i li condemna la imposició de les costes processals en el seu recurs contra la distribució dels càrrecs de confiança de l'Ajuntament i ratifica que tot el que es va fer és completament objectiu i no arbitrari. A més la sentència explica que no és obligatori que els grups de l'oposició tinguen càrrecs de confiança.
02/07/20 - -
 • Del·licious
 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • GoogleBookMarks
 • Imprime
 • Comparte
Votar:

Votar:

Després dels Plens del 19 de juny en el qual es va presentar la composició del Govern i la seua posterior ratificació en el del 6 de setembre. La portaveu del Grup Municipal Guanyar, Sandra Obiol, va impugnar davant el Jutjat contenciós administratiu d'Alacant la resolució relativa als càrrecs de confiança de la Corporació Municipal, ja que segons van denunciar, llavors i han continuat fent ad nauseam, “la distribució de recursos entre els grups de l'oposició que ha establit Toni Francés. Segons Obiol és injustificable” qualificant aquesta distribució d'“arbitrària i antidemocràtica”. La sentència no sols desestima la impugnació, a més argumenta i rebat totes aquestes afirmacions de Guanyar, qui també va dir que “havien inventat uns criteris per a crear desigualtat”.

La sentència és molt clara, desestima el recurs i expressa imposició de les costes processals causades a la part actora, és a dir, Sandra Obiol. En primer lloc explica, que per molt que Guanyar diga que tots els grups de l'oposició han de tindre càrrecs de confiança, és el Govern Municipal el que ha de tindre aquests càrrecs i que pot cedir-los si ho considera oportú, però que en cap cas és obligatori, tal com veiem “es la propia Administración Local la que, en el uso de las facultades discrecionales inherentes a la potestad de autoorganización debe decidir cuantos asesores – dentro del limite máximo indicado- precisa el Equipo de Gobierno y el Grupo Municipal que lo apoya para atender a las necesidades de gobierno, y que número de asesores pueden ( o no ) ser cedidos a los grupos de la oposición en aras a facilitar su tarea legítima y constitucional de control de la acción del gobierno. Se trata, por lo tanto de una potestad discrecional, sin que exista instrumento normativo alguno que regule la distribución de este tipo de personal, ni mucho menos, que exija que todos los grupos municipales que conforman el Pleno cuenten con un asesor”.

El portaveu del Grup Muncipal Socialista, Jordi Martínez, afirma que “La sentència no sols ens ha donat la raó en l'objectivitat dels nostres criteris, també ha ratificat el que a Guanyar li semblava un escàndol, i és que els càrrecs de confiança són per a ajudar a gestionar i el Govern que és el que gestiona és qui té la potestat per a atorgar aquests a l'oposició, i en aquest cas s'han atorgat tres, sense estar obligats a fer-lo”.

 

“Em sembla perfecte que el titular de la nota de premsa començara amb ‘Guanyar considera que’, però això no és una nota de premsa, és un article d'opinió, perquè és un escrit basat en opinions, en el que ells pensen, creuen o consideren, com la majoria de les que redacten. Guanyar té els seus propis criteris, però els que valen no són els seus, com tampoc valdrien els meus personals, per això jo sempre em recolze en els tècnics municipals, als quals ells solen menysprear. En aquest cas és la llei la que determina que els nostres criteris són objectius i els seus no”, afirma, Martínez.

Pel que respecta als criteris del Govern, la mateixa sentència, argumenta que són completament objectius i rebat les opinions de Guanyar, “el Ayuntamiento tuvo que elegir un criterio de reparto de los mismos, optando por el criterio “número de votos obtenido”, por ser el más objetivo, más equitativo y más acorde al principio democrático, toda vez que el criterio pretendido por los actores de “número de concejales” no era viable, al existir un cuádruple empate y solo contar con 3 asesores a repartir. Por lo tanto, cabe concluir, que no se advierte arbitrariedad ni desviación de poder en el proceder de la Administración, dado que la misma ha justificado debidamente el criterio de reparto escogido, - plenamente consecuente con el principio democrático-, la objetividad y transparencia del mismo, y su carácter no discriminatorio, circunstancia que necesariamente debe conducir a la desestimación del recurso presentado con la íntegra confirmación de la resolución impugnada, por considerar que la misma es ajustada a Derecho”.

Jordi Martínez destaca que “No sóc jo el que diu que Guanyar es va equivocar i s'equivoca en acusar-nos d'inventar criteris i de dir que són arbitraris i antidemocràtics. Ha sigut la Justícia la que diu que actuem de forma completament correcta i objectiva, per tant i sabent que una de les característiques per les quals es defineix Guanyar és per la seua humilitat, no crec que tarden a emetre una nota demanant disculpes per les seues greus acusacions i reconeixent que no van estar encertats, encara que supose que el que faran és a dir que la llei és injusta i que continuen pensant el mateix”.

“En un any que portem de legislatura crec que tots ens hem equivocat en alguna ocasió i no passa res, hem demanat disculpes, tots menys Guanyar. Les persones que formen aquest grup no s'equivoquen mai i si ho fan és culpa dels altres, especialment del Govern, de totes maneres acceptarem les seues disculpes de manera humil”, conclou el portaveu del Grup Municipal.


Otras Noticias

Vanessa Moltó: «Alcoi és una de les ciutats que menys paga en impostos»Fins ara en el servei d’aigua potable es pagava la depuració de les aigües i el subministrament, però no el clavegueram ni el seu manteniment ni les millores que es fan en aquestes infraestructures.

Fins ara en el servei d’aigua potable es pagava la depuració de les aigües i el subministrament, però no el clavegueram ni el seu manteniment ni les millores que es fan en aquestes infraestructures.

Compromesos i convençuts amb la transició ecològica i energètica

Article d'opinió de Jordi Silvestre, Regidor de Transició Ecològica

El PSOE presenta una moció perquè l’esport siga considerat com una activitat d’interés general

Tots els partits que formen part del Ple Municipal han anunciat el seu fot favorable per aquest motiu la moció passarà a ser Declaració Institucional

barrafooter

w3cPSOE - CEF © Ferraz, 70. Madrid. Tel. 91 582 04 44 infopsoe@psoe.es
AVISO LEGAL Optimizado a 1024 x 800 píxeles | Mapa Web | Contacto
POLITICA DE PRIVACIDAD

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Google+
 • Youtube
 • Flickr
 • SoundCloud