Logo con las siglas del Partido Socialista Obrero Español.
Cuadrado rojo con letras PSOE en blanco. Símbolo del partido. Cuadrado rojo con un puño y una rosa en blanco.

Secciones
Servicios

Ingreso M?nimo Vital

Agenda para una recuperaci?n justa

Empleo con derechos

Compromiso con la ciencia

Nuestra propuesta de reforma constitucional

El Tribunal Suprem desestima el recurs i confirma la nul·litat definitiva de l'ATE Alcoinnova

03/06/20 - -
 • Del·licious
 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • GoogleBookMarks
 • Imprime
 • Comparte
Votar:

Votar:

Recordem que la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de València va decretar l'anul·lació de la resolució que va aprovar el Pla d'Actuació Territorial Estratègica (ATE) denominat ‘Alcoinnova Proyecto Industrial y Tecnológico’. L’empresa va interposar un recurs de cassació davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem per a oposar-se al recurs i demanar la seua desestimació. Ahir es va fer pública la desestimació d’aquest recurs, una sentència que ja es ferma i confirma la nul·litat d’aquesta ATE.

 

L’ATE és una figura urbanística nova que va impulsar el Govern del PP al capdavant de la Generalitat amb l’argument que per a projectes estratègics permetia en menys d’un any dur endavant aquests projectes a la Comunitat Valenciana. Després de molts anys cap ATE impulsada pel Govern valencià del PP es va dur finalment endavant i l'única que quedava era la d’Alcoinnova que va aprovar el Consell en juliol de 2014 i que ara ha quedat definitivament anul·lada.

 

«Finalment s’ha demostrat que aquest projecte no es pot dur a terme en La Canal. Sempre hem dit que Alcoinnova és un bon projecte de futur impulsat per una de les empreses del sector agroalimentari més importants d’Espanya, però que la zona de La Canal tal com ha ratificat el Tribunal Suprem no és la zona adequada», ha afirmat el Secretari General de l’agrupació local del PSOE, Jordi Martínez.

 

«Una vegada més hem vist la forma d’actuar del Partit Popular, impulsant projectes saltant-se els procediments, inventant-se figures urbanístiques noves que no van a cap lloc. El PP va aprovar fa 7 anys un projecte en el qual tot el que s’ha fet fins ara no val per a res. L’empresa ha perdut 7 anys de treball, molt temps, recursos i il·lusió per la forma d’actuar del Partit Popular que volia impulsar un projecte que no era sostenible medi ambientalment i volia imposar un projecte en contra del sentir majoritari de la ciutat d’Alcoi», indica, Martínez.

 

«Durant més de 10 anys el Partit Popular no va treballar pel sòl industrial d’Alcoi, només estava obsessionat amb La Canal i no va estudiar cap alternativa. La sentència reforça i impulsa la necessitat d’un sòl industrial a la ciutat que puga acollir empreses i projectes com el d’Alcoinnova i Alcoi disposa d’aquest sòl industrial en la zona de Pagos. Una gran zona industrial de 220.000 metres quadrats, d’alt valor afegit, pegada a l’autovia i perfectament connectada als serveis que les empreses necessiten». Ha conclòs, el secretari dels socialistes alcoians, Jordi Martínez.

 

CRONOLOGIA

El 2013 el Govern Municipal va decidir impulsar un contenciós contra l’ATE d’Alcoinnova en La Canal. Es va dur la proposta al Ple Municipal i va comptar amb els vots favorables de PSOE i Esquerra Unida, però l’abstenció de Compromís ho va impossibilitar, ja que PP i els no adscrits també van votar en contra. Davant la negativa del Plenari, el Govern va treballar de la mà de Salvem l’Aqüífer El Molinar i La Colla Ecologista La Carrasca perquè a través d’ells, perquè és el procediment legal que ho permetia, presentaren un recurs a eixa decisió del Plenari, perquè tornara al mes següent a poder-se votar. Aquestes entitats van convéncer a Compromís perquè votara a favor. Finalment es va presentar el contenciós que es basava principalment en la defensa de les competències locals front el Govern Popular de la Generalitat que volia actuar saltant-se la voluntat de la majoria de la ciutadania d’Alcoi.

 

El 2014 es va presentar el Pla d’Actuació que és el que ara s’ha anul·lat definitivament i davant eixe Pla d’Actuació el Govern Municipal va presentar un nou recurs, demostrant la seua voluntat per evitar que Alcoinnova s’ubique en La Canal. El recurs es va interposar arribant a una postura després del diàleg i consens del Partit Socialista amb Esquerra Unida i Compromís i també amb el beneplàcit de Salvem l’Aqüífer i La Carrasca. Aquest recurs va ser rebutjat pel Tribunal Superior de Justícia, es va elevar al Suprem que també el va rebutjar donant viabilitat al projecte.

 

Una vegada els tribunals van rebutjar els dos recursos interposats pel Ple Municipal de l’Ajuntament d’Alcoi, l’alcalde Toni Francés va anunciar que el Govern Municipal estava en contra del projecte en La Canal però si davant de la Justícia no es podia parar, la postura del Govern Municipal era la de treballar conjuntament amb l’empresa perquè es compliren totes les exigències mediambientals en aquesta zona tan sensible i important per Alcoi.

 

A més del recurs del Ple de l’Ajuntament, Salvem l'Aqüífer del Molinar i Colla Ecologista La Carrasca - Ecologistes en Acció van presentar un recurs amb una argumentació molt semblant a la de l’Ajuntament i en aquest cas el TSJ va canviar els seus criteris i si el va admetre, en 2018 va dictar sentència i després de desestimar el recurs de cassació ja es ferma.


Otras Noticias

Alcoi fa setmanes que té estrictes mesures per a frenar l'avanç de la Covid-19

El portaveu socialista recorda els controls policials, les accions en l'àmbit esportiu, cultural i social, alhora que apel·la a la conscienciació ciutadana tenint en quanta que la majoria dels casos s...

El portaveu del PP utilitza políticament la salut de la família de l’alcalde per retirar la moció que anava contra la llei

Kike Ruiz argumenta que retira el punt de l’ordre del dia perquè l’alcalde està confinat quan el primer edil ha seguit la sessió des de casa amb normalitat

El PP presenta una moció en contra de la Llei

Segons l'informe basat en la Llei Reguladora de les Bases de Règim Local, la Llei de Règim Local de la Comunitat Valenciana i el Reglament d'organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats ...

barrafooter

w3cPSOE - CEF © Ferraz, 70. Madrid. Tel. 91 582 04 44 infopsoe@psoe.es
AVISO LEGAL Optimizado a 1024 x 800 píxeles | Mapa Web | Contacto
POLITICA DE PRIVACIDAD

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Google+
 • Youtube
 • Flickr
 • SoundCloud