Logo con las siglas del Partido Socialista Obrero Español.
Cuadrado rojo con letras PSOE en blanco. Símbolo del partido. Cuadrado rojo con un puño y una rosa en blanco.

Secciones
Servicios

Ingreso M?nimo Vital

Agenda para una recuperaci?n justa

Empleo con derechos

Compromiso con la ciencia

Nuestra propuesta de reforma constitucional

Alberto Belda: “Lamentem que Guanyar cree un problema i una alarma ciutadana sense cap base i sabent que anaven a tindre tota la informació”

21/05/20 - -
 • Del·licious
 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • GoogleBookMarks
 • Imprime
 • Comparte
Votar:

Votar:

La passada setmana es va comunicar a tots els grups polítics que durat la Mesa de Reactivació d’Alcoi que té lloc cada dimecres a la vesprada s’informaria del funcionament del sistema de gestió integral de control de temperatura corporal, control d’aforament, seguretat, lectura de matrícules, recompte de persones i ciclistes, especialment important en uns moments com els actuals, davant la situació d’emergència de salut publica a conseqüència de la Covid-19. La implantació de les càmeres ja estava prevista d’abans de la Covid-19, dins de l’estratègia Smart City, si bé ara es pot aprofitar per una qüestió tan important com evitar la propagació del virus.

Aquest sistema amb 160 càmeres distribuïdes per la ciutat no identifica, i per tant no registra dades de caràcter personal, aprofita per a controlar les aglomeracions i l’aforament en espais públics. És a dir, per exemple si un lloc té un aforament per 60 persones, en el moment s’arribe a aquesta xifra, donarà un avís, però no identificarà quines persones són, només el nombre de persones que hi ha en cada lloc, i permet un control per evitar les massificacions que poden provocar la propagació de la Covid-19.

El regidor de Modernització de l’Administració, Alberto Belda, afirma que: «En aquest cas Guanyar Alcoi ha creat una alarma innecessària perquè han eixit a la premsa criticant i fent una nota basada en suposicions, quan sabien que tindrien tota la informació el dimecres 20 de maig. Són lliures de criticar al govern, però el que és immoral i indecent és fer una nota per a crear alarma i a més, quan ja saben que el que diuen a la seua nota està equivocat, no rectifiquen perquè ja han fet el que pretenien, han llançat un ‘bulo’ contra el Govern sense importar si es diu la veritat o no, simplement per fer mal a costa del que siga».

«Com és evident, no farem res que no estiga emparat per la llei de protecció de dades, simplement aprofitarem les tecnologies per a combatre la propagació de la Covid-19. Lògicament, aquest sistema compta amb el vistiplau dels tècnics municipals de l’ajuntament, que són els millors que podríem tindre. Encara que els qui sempre defenen la gestió pública els ataquen constantment, ja que fent les manifestacions que fan habitualment no només critiquen al govern, tiren per terra la gran tasca que duen endavant els tècnics d’aquest ajuntament», ha conclòs, Belda.

Respecte a les càmeres termogràfiques, cal assenyalar que l’únic que fan és mesurar la temperatura corporal, però no identifica a la persona ni guarda cap registre. A més, podem destacar que la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, per acord unànime de tots els partits, recomana que es col·loquen aquestes càmeres termogràfiques en els accessos a serveis públics, com pot ser l’accés a les piscines.


Otras Noticias

Alcoi fa setmanes que té estrictes mesures per a frenar l'avanç de la Covid-19

El portaveu socialista recorda els controls policials, les accions en l'àmbit esportiu, cultural i social, alhora que apel·la a la conscienciació ciutadana tenint en quanta que la majoria dels casos s...

El portaveu del PP utilitza políticament la salut de la família de l’alcalde per retirar la moció que anava contra la llei

Kike Ruiz argumenta que retira el punt de l’ordre del dia perquè l’alcalde està confinat quan el primer edil ha seguit la sessió des de casa amb normalitat

El PP presenta una moció en contra de la Llei

Segons l'informe basat en la Llei Reguladora de les Bases de Règim Local, la Llei de Règim Local de la Comunitat Valenciana i el Reglament d'organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats ...

barrafooter

w3cPSOE - CEF © Ferraz, 70. Madrid. Tel. 91 582 04 44 infopsoe@psoe.es
AVISO LEGAL Optimizado a 1024 x 800 píxeles | Mapa Web | Contacto
POLITICA DE PRIVACIDAD

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Google+
 • Youtube
 • Flickr
 • SoundCloud